ریزش مو

بررسی علل و درمان ریزش مو

ریزش مو

بررسی علل و درمان ریزش مو

ریزش موی هورمونی - علل ، درمان و پیشگیری از آن

 


 

به دلایل مختلفی ایجاد می شود ، یکی از این تغییرات یا عدم تعادل هورمونی است ، زیرا هورمون ها نقشی اساسی در عملکرد بدن در هر زمان دارند. اما تشخیص هورمونی بودن ریزش مو بسیار دشوار است ، زیرا عوامل دیگری نیز می توانند در ایجاد آن موثر باشند. بنابراین ، همیشه بهتر است برای شناسایی و درمان علت اصلی از یک متخصص پوست متخصص مشاوره بگیرید. بنابراین مهم است که شاخص های ریزش موی هورمونی را شناسایی کنید تا بفهمید کدام هورمون ها مسئول رشد / ریزش مو هستند و نکاتی برای جلوگیری از ریزش موی هورمونی.

دلایل عمده ریزش موی هورمونی چیست؟

1. عدم تعادل هورمونی - دلیل اصلی ریزش مو در زنان و مردان است. برخی از محرک ها می توانند تولید برخی از هورمون ها را که باعث ریزش مو و ریزش مو می شوند ، تسریع کنند.

2.  استرس - وقتی بدن شما تحت فشار است هورمونی به نام کورتیزول تولید می کند که باعث تولید بیشتر تستوسترون و DHT می شود و در نتیجه باعث ریزش مو می شود.

3. سطح تیروئید - نوسانات سطح تیروئید نیز می تواند به عنوان یک کاتالیزور برای ریزش مو عمل کند. شناخته شده است که کمبود پاراتیروئید کافی یا تیروئید بیش از حد فعال می تواند باعث نازک شدن مو شود. بنابراین ، مهم است که سطح تیروئید به طور منظم بررسی شود.

4. بارداری و زایمان - بارداری باعث ایجاد مزاحمت در هورمون های بدن می شود و یکی از نتایج این تغییرات هورمونی نازک شدن مو و در نتیجه ریزش مو است. اما ، این یک وضعیت موقتی است و پس از تولد نود روز متوجه رشد مجدد مو خواهید شد.

5.  داروها و قرص ها - برخی از داروها که مصرف می کنید دارای عوارض جانبی مانند ریزش مو هستند زیرا باعث اختلال در سطح هورمونی بدن می شوند ، به عنوان مثال قرص های ضد بارداری. پیشنهاد می شود با پزشک خود مشورت کنید و یا دوز داروهای مصرفی خود را کاهش دهید یا جایگزینی برای آن پیدا کنید. مطالعات توصیه شده است که از قرص های جلوگیری از بارداری با سطح آندروژن پایین استفاده شود ، تا اثرات DHT هشدار داده شود.

یائسگی - در دوران یائسگی ، یک زن با کاهش شدید سطح استروژن تغییرات زیادی در بدن ایجاد می کند و از آنجا که دیگر توانایی تعادل سطح DHT را ندارد ، باعث ریزش مو نیز می شود.

 

هورمون هایی که باعث ریزش مو می شوند کدامند؟

هورمون ها پیام رسان های شیمیایی در بدن ما هستند که بخشی از سیستم غدد درون ریز هستند و سیستم های بدن ما را کنترل می کنند. به نوعی ، هورمون ها به بدن ما کمک می کنند تا حفظ شود و بنابراین هرگونه عدم تعادل در ساختار آنها منجر به تعدادی از مشکلات می شود. هورمون های خاصی وجود دارد که بر تغذیه و سلامت مو تأثیر می گذارد ، بنابراین باعث ریزش مو می شود -

تستوسترون - این یک هورمون مردانه است و تولید بیش از حد آن می تواند باعث آلوپسی آندروژنتیک در مردان و زنان شود. با تولید بیش از حد تستوسترون در بدن ، به دی هیدروتستوسترون یا DHT که از محصولات جانبی تستوسترون در بدن هستند ، واکنش زیادی نشان می دهد. با افزایش هورمون تستوسترون در بدن ، سطح DHT نیز افزایش می یابد و این باعث افزایش میزان ریزش مو می شود.

تیروکسین - غده تیروئید هورمون تیروکسین را آزاد می کند ، یک جز a که متابولیسم بدن را تنظیم می کند و انرژی آن را حفظ می کند تا از عملکرد صحیح آن پشتیبانی کند. اما ، اگر عدم تعادل در میزان تیروکسین تولید شده وجود داشته باشد ، در نتیجه منجر به شرایطی می شود که به عنوان کم کاری تیروئید (کم کاری یا کم بودن هورمون تیروئید) و پرکاری تیروئید (بیش از حد هورمون تیروئید) شناخته می شوند ، که به نوبه خود قادر به ایجاد بسیاری از بی نظمی ها از جمله افزایش وزن است. و ریزش مو

استروژن - استروژن هورمون اصلی جنسی زنانه است که به توسعه و تنظیم سیستم تولید مثل زنان و ویژگی های جنسی ثانویه کمک می کند. همچنین به سوخت و ساز بدن در استخوان و کلسترول کمک می کند ، همچنین میزان مصرف غذا ، وزن بدن ، متابولیسم گلوکز و حساسیت به انسولین را تنظیم می کند. اگرچه ، سطح بالای استروژن در بدن می تواند منجر به افزایش وزن و ریزش مو شود.

بعلاوه ، شناخته شده است که سطح استروژن در دوران بارداری یا یائسگی کاهش می یابد ، این باعث ریزش فوق العاده مو می شود ، یا حتی می تواند باعث ایجاد بیماری شناخته شده به عنوان تلوژن افلوویوم برای بسیاری از زنان شود. گاهی اوقات ، ممکن است به دلیل داروهایی که مصرف می کنید ، سطح استروژن شما نوسان داشته باشد و مهم این است که بدون ایجاد تداخل در سطح هورمونی بدن که به طور طبیعی حفظ می شود ، دوز مناسب شما را بشناسید.

انسولین - این هورمونی است که در پانکراس تولید می شود و به بدن در تنظیم سطح قند خون کمک می کند. انسولین قادر است روی چندین فرآیند بدن مانند ذخیره چربی و ریزش مو تأثیر بگذارد. مطالعات نشان می دهد که افراد با مقاومت به انسولین کاندیداهای احتمالی آلوپسی آندروژنیک (AGA) یا طاسی با الگوی زنان هستند.

کورتیزول - کورتیزول وقتی بدن تحت فشار باشد ، توسط بدن تولید می شود. تبدیل پروتئین به انرژی شناخته شده است. بدن را در وضعیت "جنگ یا گریز" قرار می دهد و باعث التهاب جدی در بدن می شود. در صورت پایداری در یک دوره زمانی ، این می تواند منجر به خرابی کلی شود

آیا ریزش موی هورمونی قابل برگشت است؟

تشخیص ریزش موی هورمونی ممکن است دشوار باشد ، اما به محض تشخیص ، می توانید به دنبال روش هایی باشید که می تواند در برگشت این وضعیت کمک کند.

1-  اگر عدم تعادل در میزان استروژن و پروژسترون به دلیل داروها ، یا به دلیل بارداری یا یائسگی وجود داشته باشد ، برای عادی سازی بدن ، باید رژیم خود را تغییر دهید ، ورزش کنید ، اطمینان حاصل کنید که خوب بخوابید و داروهای مناسبی که در جهت نظم بخشیدن به این هورمون ها کار می کنند (طبق دستورالعمل).

2- اگر تولید بیش از حد تستوسترون در بدن وجود داشته باشد ، باعث افزایش سطح دی هیدروتستوسترون یا DHT می شود که به عنوان ریزش مو شناخته می شوند. DHT قادر است برای همیشه به فولیکول های مو آسیب برساند. از این رو تشخیص به موقع کلید اصلی جلوگیری از تخریب موهای این هورمون است. هرگونه بی نظمی در بدن که باعث ریزش غیرمعمول مو می شود ، باید به متخصص پوست ارائه شود تا از ابهاماتی در درمان شما جلوگیری شود.

3-  در بعضی موارد ، به دلیل مقاومت به انسولین ، بدن قادر به تنظیم سطح قند خون نیست ، بعلاوه ، مطالعات نشان می دهد که مقاومت به انسولین می تواند باعث آلوپسی آندروژنیک نیز شود. داروهای بدون نسخه وجود دارد که به تعادل سطح انسولین کمک می کند. همچنین ، برای اطمینان از عدم نوسان سطح انسولین ، حفظ رژیم غذایی سالم ، ورزش منظم و پرهیز از استرس مهم است.

4- اگر بدن استرس داشته باشد ، منجر به تولید کورتیزول می شود که در ریزش مو نیز نقش دارد. از این رو ، مراقبه و آرامش بدن مهم است. بهداشت روانی را نباید نادیده گرفت و به اندازه سلامت جسمی شما مهم است. در هر تمرینی که به شما کمک می کند ذهن و بدن خود را آرام کنید ، رها کنید.

ریزش موی هورمونی برگشت پذیر است ، اما شما باید اطمینان حاصل کنید که از نزدیک با متخصص پوست خود کار می کنید ، تا به خوبی علت اصلی آن را درک کنید و اقدامات لازم را برای تعادل سطح هورمونی خود انجام دهید. همراه با درمان های زیبایی ، پیشنهاد شده توسط پزشک.

 

روش های درمان ریزش موی هورمونی چیست؟

1.      پی آر پی مو - پلاسمای غنی از پلاکت یک روش درمانی غیرتهاجمی و درمانی برای انواع عمده ریزش مو و کم پشتی موها است. با استفاده از تزریق به ریشه مو ، پلاکت خون خود را انتقال می دهد ، زیرا پلاکت های خون توانایی بازسازی یا ترمیم سلول ها را دارند. خون استخراج شده از نواحی دیگر مانند بازو برای سانترفیوژ قرار داده می شود تا پلاکت ها از پلاسما استخراج شوند ، سپس این پلاکت های فعال شده دوباره به نواحی نازک یا کم پوست سر تزریق می شوند. PRP یک روش محبوب برای تقویت رشد مجدد و بازیابی مو است. علاوه بر این ، PRP اغلب با سایر درمان های موضعی یا داروهای خوراکی از جمله مکمل های غذایی ترکیب می شود تا بهترین نتیجه را به دست آورد.

2.      ماینوکسیدیل - مینوکسیدیل یک داروی موضعی مورد تایید USFDA است که برای درمان ریزش مو در بازار موجود است. فولیکول های مو را نرمال می کند و شناخته شده است که گردش خون در پوست سر را افزایش می دهد ، بنابراین در این روند به طور موثر آلوپسی آندروژنتیک را درمان می کند. اگرچه ، ممکن است در مراحل اولیه استفاده متوجه ریزش مو شوید ، اما شناخته شده است که ماینوکسیدیل تنها پس از چهار تا شش ماه اول استفاده مداوم از این ماده شیمیایی ، نتایج قابل مشاهده ای را نشان می دهد.

3.      درمان جایگزینی هورمون - در دوران یائسگی ، زنان احساس هورمون می کنند. درمان جایگزینی هورمون (HRT) برای بهبود موثر علائم یائسگی با جایگزینی و متعادل سازی هورمون هایی که در سطوح پایین تر بدن هستند ، استفاده می شود. روش های مختلفی برای این کار وجود دارد - قرص ها ، روش های درمانی ، وصله ها ، کرم های موضعی و غیره. براساس شرایط شما ، این استروژن یا هورمون استروژن و پروژستین است که به عنوان نوعی درمان ترکیبی برای شما تجویز می شود. HRT با مجموعه ای از عوارض جانبی مانند نفخ ، سردرد ، لخته شدن خون و حتی سکته مغزی همراه است و بنابراین توصیه می شود با یک متخصص مشورت کنید ، جوانب مثبت و منفی را بسنجید و سپس درباره استفاده از این روش درمانی تصمیم بگیرید.

چگونه جلوی ریزش موی هورمونی را بگیریم؟ (نکات مربوط به سبک زندگی)

آیا دیدن تکه های مو در کف حمام کار ترسناکی نیست؟ بنابراین ، توصیه می شود عادت های سالم زیر را پرورش دهید و آنها را در برنامه روزانه خود بگنجانید:

آزمایش کنید - ریزش مو می تواند به دلیل عوامل مختلفی از جمله سطح آهن ، تیروئید ، کم خونی در سطح تستوسترون رخ دهد ، بنابراین مهم است که با یک متخصص پوست مشورت کنید تا علت اصلی آن را بشناسید و یک راه حل مناسب برای آن پیدا کنید.

غذای سالم بخورید - بدن شما بازتاب آنچه می خورید است ، از این رو حفظ عادات غذایی سالم مهم است. اگر فیبر بیشتری در رژیم غذایی خود بگنجانید ، به کاهش سطح استروژن کمک می کند ، در حالی که تمرکز روی پروتئین ها و کربوهیدرات ها مقاومت به انسولین را بهبود می بخشد و به شما در محافظت از ریزش مو کمک می کند.

مولتی ویتامین - کمبود مواد مغذی منجر به ریزش مو می شود. بنابراین ، توصیه می شود از مکمل های مولتی ویتامین سه بار در هفته (یا طبق تجویز شده) استفاده کنید. ویتامین A با کمک به سنتز چربی در فولیکول های مو رشد مو را تشویق می کند ، در حالی که ویتامین E شناخته شده است که از مو در برابر آسیب محافظت می کند. ویتامین C و روی در بهبود آسیب های سلولی نقش دارند و در این روند موهای شما را سالم تر می کنند.

استرس خود را رفع کنید - استرس دلیل اصلی بروز چندین مشکل است و ریزش مو یکی از آنهاست. وقتی استرس دارید ، بدن شما کورتیزول تولید می کند و استرس طولانی مدت مستقیماً با تولید طولانی مدت کورتیزول متناسب است. بنابراین ، در حالی که بدن شما درگیر تولید کورتیزول است ، از هورمون های مورد نیاز برای رشد مو غافل می شود و همچنین باعث کاهش بازسازی سلول می شود ، از این رو موهای شما را تحت تأثیر قرار می دهد. برای استراحت و آرامش هر روز مراقبه کنید. همچنین می توانید هر نوع تمرین را انتخاب کنید تا اطمینان حاصل کنید که بدن تحت تأثیر استرس قرار ندارد.

هشت ساعت خواب - میزان خواب شما بر میزان استراحت بدن شما تأثیر می گذارد. با کمبود خواب ، بدن دچار استرس شده و تمایل به تولید کورتیزول دارد که به عنوان مهار رشد مو شناخته می شود.

پرسش و پاسخ

کدام هورمون رشد مو را افزایش می دهد؟

آندروژن ها که حاوی مقدار معقولی تستوسترون هستند ، مسئول تحریک رشد مو در صورت ، بدن و سر هستند. زنان نیز غدد فوق کلیوی دارند ، اما آندروژن تولید شده مقدار بسیار کمی است. درک این نکته مهم است که هورمون های زنانه و مردانه پروانه مسئول رشد مو هستند.

آیا تزریق هورمون های رشد بی خطر است؟

اگرچه مواردی گزارش نشده است که مصرف تزریق هورمون رشد اثر فاجعه باری داشته باشد. اما ، این تزریقات با عوارض جانبی کمی مانند همراه است -

دردهای عضلانی

نان مفصلی

تورم دست و پا

سردرد

مشورت با یک متخصص پوست در مورد تجربه هر یک از این علائم فوق و تغییر مقدار مصرف (در صورت لزوم) بسیار مهم است.

آیا چاقی ناشی از عدم تعادل هورمون ها می تواند منجر به ریزش مو شود؟

بله ، مقاومت به انسولین یک بیماری شایع است که قادر است بدن شما را به هم بریزد و باعث عدم تعادل هورمونی شود. به دلیل این شرایط ، افراد به خصوص در اطراف شکم خود اضافه وزن ، خستگی و ریزش موی نامطلوبی دارند. علاوه بر این ، افزایش شیفت هورمونی منجر به افزایش التهاب و ریزش بیشتر مو می شود.

عدم تعادل هورمونی می تواند عواقب مهمی مانند ریزش مو داشته باشد. اما با تشخیص به موقع می توان این موارد را به طور موثری درمان کرد. بنابراین ، جدا از پیروی از یک رژیم غذایی سالم و الگوی خواب ، مهم است که برای تأیید علت ریزش مو در مراحل اولیه و پیروی از نظر شرعی مراحل تجویز شده برای درمان این بیماری ، با پزشک متخصص پوست خود نیز همکاری نزدیک داشته باشید.

پی آر پی برای رویش مجدد مو

مزوتراپی برای جلوگیری از ریزش مو



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد